Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Vâlcea: Se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de cinema în limita a 30% din capacitate

Vâlcea: Se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de cinema în limita a 30% din capacitate

Un articol de: Raluca Tindeche - 28 Dec 2020, 22:53
Vâlcea: Se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de cinema în limita a 30% din capacitate Foto: Pixabay Știri Locale

Restaurantele, cafenelele, sălile de cinema şi de spectacole, precum şi sălile de jocuri de noroc din judeţul Vâlcea se vor deschide, începând de marţi, în limita a 30% din capacitatea spaţiului, anunță un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea, potrivit Agerpres.

Hotărârea a fost luată luni, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea, după ce rata de incidență din ultimele 14 zile a ajuns la 1,55 la mia de locuitori.

Se va relua activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, între orele 06:00 – 23:00 şi fără a depăşi 30% din capacitate.

Se redeschid, tot în limita a 30% din capacitate, și sălile de jocuri de noroc, între orele 05:00 – 21:00.


În cazul operatorilor din domeniul jocurilor de noroc programul de funcţionare este 5,00 - 21,00.

"Cele mai recente statistici de la nivelul judeţului arată că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut considerabil şi înregistrăm, pentru prima dată în ultimele luni, o incidenţă cumulată la 14 zile de puţin peste 1,5/1.000 de locuitori. E adevărat că sunt încă localităţi în care incidenţa este de peste 1,5/1000 de locuitori, dar per total tendinţa este de scădere. Le mulţumesc cetăţenilor judeţului că au înţeles şi au respectat măsurile dispuse atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Este în primul rând meritul lor că putem să redeschidem acum anumite activităţi şi să relaxăm într-o oarecare măsură restricţiile impuse. Fac însă apel la cetăţeni să fie în continuare vigilenţi, să respecte normele de protecţie individuală şi să reducă pe cât posibil deplasările în această perioadă, pentru că numai în acest mod efectele pozitive ale acestor luni de restricţii vor putea să fie de durată", a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, potrivit Agerpres. 

În Vâlcea, au fost raportate 41 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică. 

Citeşte mai multe despre:   redeschiderea restaurantelor,   Stiri Valcea