Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Vot oprit într-o comună din Constanța. Buletinele de vot erau tipărite greșit (FOTO)

Vot oprit într-o comună din Constanța. Buletinele de vot erau tipărite greșit (FOTO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Sep 2020, 08:55
Vot oprit într-o comună din Constanța. Buletinele de vot erau tipărite greșit (FOTO) Galerie foto (2) Știri Locale

UPDATE ora 12.30:

PNL a cerut anularea alegerilor pentru funcţia de primar în Costineşti, după ce buletinele de vot au fost tipărite greşit.â

Mai exact, deputatul liberal Bogdan Huţucă, liderul filialei judeţene Constanţa a PNL, a declarat pentru Agerpres că a formulat o întâmpinare la Biroul Electoral Central (BEC) prin care cere anularea procesului electoral şi reluarea acestuia la o dată ulterioară.

„Cerem anularea alegerilor doar pentru funcţia de primar, pentru că dreptul cetăţenilor de a vota a fost afectat prin poziţionarea siglei PRO România în dreptul candidatului PNL la funcţia de primar al comunei Costineşti şi pentru că suspendarea procesului de vot timp de două ore, de la 7.00 la 9.20, a dus la imposibilitatea de a-şi exprima dreptul de vot pentru toţi cetăţenii care lucrează în ture şi nu au mai putut să se prezinte la urne în aceste condiţii, ştiut fiind faptul că procesul electoral poate fi suspendat doar o singură dată pentru o perioadă de două ore”, a declarat Huţucă.

 

UPDATE ora 10.00:

Reprezentanţii Biroului Electoral Costineşti au declarat că a fost reluat procesul de votare după ce a fost oprit aproximativ două ore.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Graniță ÎNCHISĂ! Cine NU va mai putea intra, sub nicio formă!

Votul a fost oprit în localitatea Schitu, Costinești (Constanța), din pricina unei erori de tipărire a buletinelor de vot.

 

Vot oprit într-o comună din Constanța

 

Astfel, potrivit G4Media, în secțiile de votare 413 și 414 din localitatea menționată, situate în incinta primăriei, s-a suspendat procesul de votare după ce s-a constatat că pe buletinele de vot era aplicată sigla partidului Pro România în dreptul partidului PNL.

Suspendarea votului a fost dispusă de un judecător, iar buletinele de vot vor fi retipărite. Ulterior, se va relua procesul de votare.

 

800 de buletine de vot au dispărut în două localităţi din Argeş

 

O altă problemă raportată a fost și în județul Argeș.

Mai exact, cu o zi înainte de alegerile locale, 800 de buletine de vot au fost raportate lipsă în două localităţi din Argeş. În localitatea Rucăr, din judeţul Argeş lipsesc circa 400 de buletine de vot pe care preşedinţii secţiilor de votare le-au pregătit pentru alegerile locale de duminică.

Buletinele de vot au fost aduse la Primărie cu maşina personală a unui poliţist, potrivit adevărul.ro.

"Se fac cercetări", spune Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Aceeaşi situaţie a avut loc şi la Curtea de Argeş, unde s-a semnalat că lipseau circa 400 de buletine de vot din pachetele care au plecat de la Instituţia Prefectului.

Potrivit IPJ Argeş, nu doar în Curtea de Argeş s-a constatat dispariţia unor buletine de vot, ci şi într-o comună din apropiere unde lipsesc tot aproximativ 400 de bucăţi din lotul venit de la Prefectură.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Constanta