Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știri Locale Zece focare active de coronavirus în Buzău, inclusiv la Maternitate. Unde au mai fost depistate cazuri

Zece focare active de coronavirus în Buzău, inclusiv la Maternitate. Unde au mai fost depistate cazuri

Un articol de: Andrei Ștefan - 11 Sep 2020, 17:18
Zece focare active de coronavirus în Buzău, inclusiv la Maternitate. Unde au mai fost depistate cazuri Știri Locale

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, zece focare de coronavirus sunt active pe raza județului, în prezent. Dintre acestea, unul se află la Maternitatea Buzău, unde trei cadre medicale au fost depistate cu COVID-19

 

Zece focare active de coronavirus în Buzău

 

Cel mai recent focar de SARS-CoV-2 a fost depistat la Maternitatea Buzău, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Buzău, unde trei cadre medicale care lucrează în Secţia de obstetrică ginecologie au fost infectate.

Amintim, în maternitatea Buzău a mai fost un focar de coronavirus şi în luna iulie, însă acesta a fost închis după apariţia a trei cazuri pozitive.

Un alt focar de coronavirus este și în secţia ATI a Spitalului Judeţean
Buzău, cu 16 îmbolnăviri.

De asemenea, la Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman” sunt 44 persoane confirmate pozitiv cu coronavirus, la azilul din Cernăteşti 16 persoane, la Căminul pentru persoane vârstnice Râmnicu Sărat sunt 55 persoane infectate, iar la Spitalul privat ”Sfântul Sava”- Secţia exterioară Pătârlagele sunt 20 persoane confirmate pozitiv.

Totodată, focar de COVID-19 este şi la Oficiul Judeţean de Zootehnie Buzău (4 persoane confirmate pozitiv) dar şi la Societatea de distribuţie a energiei
electrice Muntenia Nord- Departament Construcţii Energetice Buzău (6 cazuri de COVID-19), iar la două societăţi comerciale din Buzău sunt încă 16 persoane cu coronavirus.

 ȘOC ÎN SHOWBIZ! JADOR a FURAT un ceas de 8.000 de euro dintr-un magazin. CE A URMAT, te va lăsa fără cuvinte

DSP Buzău va recalcula rata de infectare

 

DSP Buzău poate recalcula rata de infectare cu coronavirus în rândul populaţiei, excluzând focarele din azilurile din Buzău, Rm.Sărat Cernăteşti şi Pătlăgele, după ce autorităţile judeţene au solicitat acest lucru către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Conform calculelor iniţiale, şcolile din municipiul Buzău, Râmnicul Sărat şi din Pătârlagele sunt erau în scenariul galben şi ar fi trebuit să înceapă şcoala în sistem hibrid, iar Cernăteştiul era în scenariul roşu, din cauza a 16 cazuri de infecţie cu coronavirus la azilul din satul Aldeni.

„Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis Direcţiei de Sănătate Publică Buzău o adresă prin care trebuie să evalueze amănunţit situaţia epidemiologică specifică fiecărei localităţi, să informeze Inspectoratul Şcolar Judeţean  şi ulterior Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică lucrează la o nouă recalculare a ratei de infectare la mia de locuitori, urmând ca cifrele actualizate să ajungă în posesia  Inspectoratului Şcolar şi ulterior să devină propuneri pentru şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă”, a declarat Denisa Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

 

Trei scenarii privind începerea noului an școlar

 

În funcție de rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi de infectare cu coronavirus din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, autoritățile stabilesc scenariul în care va începe noul an școlar.

Conform datelor INSP, în județul Buzău există 12 localităţi care se încadrează în scenariul galben, care prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor dn clasele a VIII-a și a XII-a, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu. Alte 74 de localităţi se înscriu în scenariul verde, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar o localitate, Cernăteşti, corespunde, în acest moment scenariului roșu, cel în care toți elevii vor face cursuri online.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Buzau