Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Turism Cinci alpiniști români escaladează Munții Himalaya. Până acum au ajuns la 6189 m (FOTO)

Cinci alpiniști români escaladează Munții Himalaya. Până acum au ajuns la 6189 m (FOTO)

Un articol de: - 20 Oct 2016, 17:27
Cinci alpiniști români escaladează Munții Himalaya. Până acum au ajuns la 6189 m (FOTO) foto: Facebook Turism

Alpinistul Constantin Lăcătușu este unul dintre românii curajoși care a hotărât să escaladeze Munții Himalaya, cei mai înaliți munți din lume. 

Barbatul în vârstă de 55 de ani, din Piatra Neamț, împreună cu alți patru apliniști, au plecat la începutul lunii octombrie cu gândul să trăiască o nouă experiență la înălțime, potrivit Click!.

Cu toate că condițiile meteo nu sunt de partea lor, ei nu se vor lăsa bătuți până nu își ating obiectivele.

Cei cinci apliniști au urcat pe Island Peak (Imja Tse) la 6.190 de metri și urmează să escaladeze și vârful Ama Dablam, care are o altitudine de 6812 metri.
Constantin Lăcătușu s-a gândit să împartă puțin din minunata lui experiență și cu ceilalți, punând o fotografie splendidă din expediție pe pagina lui de Facebook. Acesta ajunsese la 6.189 de metri pe Island Peak la momentul respectiv.

”După câteva nopţi dormite la 5200 m şi urcarea pe Island Peak, la 6189 m, putem spune că aclimatizarea a decurs bine şi putem trece la next level. Am coborât la Panboche, 4000 m, pentru o gură de oxigen şi mâine mergem în Ama Dablam, în tabăra de bază,  la 4600 m”, povestește Constanin Lăcătușu.

Acesta nu este la prima lui experiență de acest fel întrucât în 1995 a reușit să ajungă la 8.848 de metri pe vârful Everest.

Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Citeşte mai multe despre:   român