Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Una pe zi de la Tudose Promptitudine de melc, la Guvern. Premierul Tudose a pus ochii pe Cartierul Justiției

Promptitudine de melc, la Guvern. Premierul Tudose a pus ochii pe Cartierul Justiției

Un articol de: - 01 Noi 2017, 17:28
Promptitudine de melc, la Guvern. Premierul Tudose a pus ochii pe Cartierul Justiției Una pe zi de la Tudose

La 9 luni după ce Comisiile juridice din Parlament au avizat bugetul Ministerului Justiției pe anul 2017, moment în care pe atunci ministrul Justiției, Florin Iordache, spunea că prioritatea este construirea Cartierului Justiției, s-a trezit și premierul Tudose să ia măsuri pentru a face ceva.

"Vreau pe săptămâna viitoare o informare cu Cartierul Justiției, că au trecut nouă luni...", a declarat prim-ministrul, în debutul ședinței de Guvern.

Astfel, șeful executivului a mandatat Secretariatul General al Guvernului să pregătească o informare privind Cartierul Justiției pentru săptămâna viitoare.

Conform planului Ministerului Justiției, în acest "cartier" ar urma să se mute Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și CSM, două instituții care își desfășoară activitatea "în condiții improprii".

"Prioritatea ministerului este aceea de a construi acel cartier pentru Justiție. Din păcate, s-a pierdut un an. A fost un memorandum semnat de vechea conducere a ministerului, prin acel memorandum pe care noi l-am preluat, din fericire, avem și sumele necesare pentru construire", spunea Florin Iordache în februarie. Numai că pe lângă anul pierdut de care se plângea fostul ministru, guvernul a reușit să mai piardă câteva luni bune.

În 19 iulie, consilierii generali ai Capitalei au adoptat, în unanimitate, o hotărâre prin care solicitau Guvernului emiterea unui act normativ privind transmiterea terenului cunoscut sub numele de "Esplanada" din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în domeniul public al Capitalei și administrarea CGMB. Aceste teren este cel care este vizat pentru a fi Cartierul Justiției.

Proiectul privind hotărârea de guvern a fost pus în dezbatere de Ministerul Justiției încă din octombrie 2015.

Citeşte mai multe despre:   Mihai Tudose