Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Una pe zi de la Tudose Tudose: "Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa”. Și totuși solidaritate cu cine și cu ce, domnule premier?

Tudose: "Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa”. Și totuși solidaritate cu cine și cu ce, domnule premier?

Un articol de: - 20 Oct 2017, 14:47
Tudose: "Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa”. Și totuși solidaritate cu cine și cu ce, domnule premier? Una pe zi de la Tudose

Premierul Mihai Tudose a ieșit public, vineri, cu noi declarații privind intenția guvernului de introducere a unui taxe de solidaritate de 2%. Deși a făcut mișto de Ionuț Mișa și eșecul acestuia de a explica măsura dorită, Mihai Tudose a ratat la rândul său ocazia de a explica românilor din solidaritate cu cine sau cu ce trebuie românii să suporte o nouă taxă.

"Ca să fiu sincer, din ce a explicat ministrul Finanțelor am înțeles ca dumneavoastră. Norocul nostru este că știm că nu este așa. Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa. Pe fond a explicat bine, traducerea a ieșit rău. Astăzi, când un angajat își ia salariul, angajatorul plătește această taxă de 0.25 %. Această taxă se va menține. S-a constatat că această taxă este obligatorie. Este o negociere și la nivelul Uniunii Europene și sindicatele o blamează. Este responsabilitatea angajatorului pentru locul de muncă. Taxa va rămâne: că va fi 0.25 % sau 0.30 %, ministerul de Finanțe trebuie să facă toate calculele necesară pentru ca fondul respectiv să rămână în sumă reală, la fel," a spus Mihai Tudose.

Bun domnule premier, nu e "finanțistă", dar după ce ați spus public acum 2 luni că taxa pe solidaritate este o măsură "uitată", acum că v-ați reamintit-o și o impuneți românilor de parcă nu avem destule taxe și impozitate pe cap, ne spuneți și nouă cu cine sau cu ce situație anume trebuie să fim solidaritari?
 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Tudose,   solidaritate